• personer vid pool precisio poollarm

Effektiv detektion av tillbud i pooler och bassänger

Precisio poollarm analyserar kontinuerligt de genererade vågorna i poolen – detekterar när en kropp hamnar i poolen och varnar med den integrerade sirenen. Precisio innefattar en enhet som installeras vid poolen och en central rapportenhet.

Fördelar

divider

Fördelar med Precisio poollarm:

  • Tillförlitlig detektion. Utrustad med en kraftfull mikroprocessor kan Precisio utföra tusentals beräkningar per sekund och analyserar kontinuerligt vågorna som genereras i poolen. Den avancerade signalbehandlingsfunktionen gör det möjligt att skilja ett eventuellt tillbud från störningar orsakade klimatförhållanden eller serviceutrustning (robotrengörare, filtrering, m m).
  • Följer NF P 90-307-1 standard. Precisio har framgångsrikt testats av LNE (National Test Laboratory). Precisio poollarm uppfyller alla kriterier i lagen om skydd av pooler.
  • Enkel installation och användning. Precisio är enkelt att installera och passar de flesta pooler. När man vill bada stängs larmet av genom att ange en PIN-kod. Efter badet återstartas larmet automatiskt.
  • Hög kvalitet. Precisio tillverkas i en ISO 9001 fabrik, en garanti för kvalitet och tillförlitlighet.
  • Modern och slimmad design som passar in i poolmiljön.

Ny generation poollarm

divider

Precisio - den nya generationen poollarm

Utrustad med en kraftfull mikroprocessor är Precisio poollarm den optimala säkerhetsutrustningen. Den har den senaste teknologin som hela tiden läser av poolens rörelser och direkt upptäcker om en kropp i vattnet. Om ett tillbud sker ljuder en stark signal som direkt varnar dig.

Poollarm: det enda aktiva säkerhetssystemet för din pool

Poollarm är den enda säkerhetsanordningen som aktivt varnar ansvariga vuxna om ett barn behöver hjälp. Precisio poollarm bevakar poolen när den inte används:

  • Det är den enda säkerhetprodukten som varnar vid ett tillbud och ger signal på mindre än 12 sekunder.
  • Poollarmet är det bästa komplementet till andra säkerhetsanordningar som exempelvis staket och pooltäckning.
  • Det är det enda säkerhetssystemet som automatiskt aktiveras efter att poolen slutat användas.
  • Poollarmet är den mest ekonomiska och enklaste produkten att installera.

Förebyggande åtgärder

divider

Förebyggande åtgärder: information om poolsäkerhet

För att badandet skall bli ett nöje - var uppmärksam och följ säkerhetsreglerna.

Säkeheten vid pooler berör oss alla: varje år inträffar ett stort antal drunkningar med barn inblandade - detta kan undvikas om korrekt uppmärksamhet och övervakning sker.

Privata pooler är idealiska platser att simma i. Vattnet är rent och lugnt och man kan framför allt övervaka poolen utan ansträngning. Det är också den enda platsen där man kan montera en säkerhetsanordning. För barnens skull bör poolsäkerheten vara prioritet ett.

Det är viktigt att tänka på att vilken säkerhetsutrustning man än har installerat så finns det inget sätt att ersätta de vuxnas uppmärksamhet och ansvar när det kommer till att övervaka swimmingpoolen. Vi måste vara försiktiga med illusionen av trygghet som kan komma när man installerat olika säkerhetssystem

För barn under 6 år är drunkning den vanligaste dödsorsaken. De flesta drunknar vid badplatser eller i trädgårdspooler. Mer information finns här. 20 sekunder kan vara tillräckligt för ett barn att drunkna i 20 cm vatten.

 

Med aktiva kampanjer informerar även staten om att säkerhetsanordningar aldrig kan ersätta vuxnas uppmärksamhet. Alla poolägare måste vara medvetna om att olyckar kan ske snabbt och tyst.

De senaste åren har mer än 50% av tillbuden skett när en vuxen varit i närheten. Att bara vara närvarande är inte det samma som att aktivt övervaka poolen och barnen!

För att vara effektiv måste övervakningen vara aktiv - uppmärksamheten måste vara fokuserad och exklusivt riktad mot barnen. Att förebygga och förhindra tillbud är det bästa sättet att undvika drunkningsolyckor.